De bewoners


Er zijn negen bewoners
In het grote huis wonen negen jongvolwassenen van achttien tot ongeveer dertig jaar.
Negen totaal verschillende bewoners met ieder zijn eigen behoeftes en voorkeuren maar na twee jaar samen, voelen ze zich als een hecht gezin. Overdag gaat iedereen naar zijn of haar ‘werk’ en bij thuiskomst staat de thee klaar, maar niet iedereen blijft lang zitten. De een wil graag delen, de ander zoekt de rust van zijn of haar kamer op. Daarna worden er boodschappen gedaan en gekookt.
Alle maaltijden worden gezamenlijk gegeten. De uitjes die worden georganiseerd worden enthousiast ontvangen, bij voorkeur met z’n allen maar soms ook met een kleinere groep.
De dag wordt altijd met thee en verhaal, vaak in pyama, gezamenlijk afgesloten

Buiten de formele zorginhoudelijke criteria (o.a minimaal ZZP4) hebben we de volgende drie criteria opgesteld die van fundamenteel belang zijn voor deelname aan dit bijzondere project:

  1. Natuurlijk moet er een klik zijn tussen de bewoners, en dat onderzoeken we dan ook als eerste.
  2. Ook moet er een klik zijn tussen de ouders, want het succes van een particuliere ouderinitiatief is voor een substantieel deel afhankelijk van de inzet en samenwerking van alle ouders, op welk gebied dan ook. De ouders committeren zich om zich actief in te zetten.
  3. De zorgbehoeften van een nieuwe bewoner moeten passen in het geheel van de totale zorg die in het huis wordt geboden.

Pas als aan deze drie criteria is voldaan, kunnen ouders en bewoners samen verder te gaan en volgt er een zorgvuldige intake en (proef)-logeren

Wachtlijst
Het huis zit helemaal vol maar mocht u interesse hebben om uw zoon of dochter op de wachtlijst te plaatsen dan kunt u via info@zilveresdoorn.nl contact opnemen.